Home » Dag 10 en 11 in De Bondgenoten: een groepsopdracht, een feestje en een verdienopdracht

Dag 10 en 11 in De Bondgenoten: een groepsopdracht, een feestje en een verdienopdracht

Door DeBondgenotenNederland.nl

Wat gebeurde er gisteren (dag 10) en vandaag (dag 11) allemaal in De Bondgenoten? Je leest het terug in deze samenvatting zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

Dag 10 start met een opdracht, er klinkt een bel signaal. Op het grote scherm komt groepsopdracht te staan. Er gaat gespeeld worden voor een feestavond in drie verschillende levels van luxe. Hoe hoger de score des te specialer het feest. De deelnemers gaan naar de slaapkamers en wachten daar af op wat er komen gaat. Er staan 3 beloningen op het spel: een foodtruck, een foodtruck en dj en de hoofdprijs: een foodtruck, dj en cocktails. Als iedereen in de loods mag staat Jan klaar om de opdracht te begeleiden. Jullie strijden niet tegen elkaar maar als groep met elkaar. Hoe beter jullie het doen hoe beter de avond wordt. Een leuk event om met zijn allen te vieren. Halen jullie 400 punten komt er een foodtruck. Voor 600 punten een foodtruck met dj en voor 900 punten een foodtruck, dj en een cocktailbar. Hebben jullie niet genoeg punten verdiend of wil je upgraden dan mag je daar natuurlijk jullie punten voor gebruiken.

Voor jullie staan 100 bekers in een stellage, elke beker is 10 punten waard. er zijn maximaal 1000 punten te behalen tijdens deze opdracht. Het doel is om met een padje een beker helemaal uit de stellage te slaan. In totaal worden er 100 pingpong ballen afgevuurd door de machine. Iedere deelnemer mag 1 bal slaan en weer achter in de rij staan. De machine blijft op hetzelfde tempo afvuren. Daarna wordt er een rij gevormd en gaat de opdracht van start. De deelnemers gaan aan de slag en proberen zoveel mogelijk balletjes uit de stellage te slaan. Sylvia glijdt uit en valt, de ballen zijn op en het is tijd om te tellen. Als er minimaal 40 bekers of meer uit de stellage geslagen zijn is het een feestje maar helaas. Het zijn er 33 wat neerkomt op 330 punten. Jullie kunnen 70 punten bijleggen voor de foodtruck of nog meer. Dat wil ik nu horen. Drie teams zijn er wel voor maar het slangen team ziet het niet zitten. De groep besluit dat er geen feest komt. Na de opdracht wordt er veel over gesproken en dan voornamelijk het slangen team die niet mee wilde gaan.

De groep besluit bij elkaar te zitten om te bespreken hoe de opdracht verlopen is. Melanie neemt het woord, ze legt uit waarom ze als team niet mee gingen om bij te leggen. We staan op 86 punten en daarna op 68 punten. Daarom gaan we het niet doen. We hebben allemaal voldoende eten. Jennemie wil voor een volgende keer duidelijkheid bij een volgende keer. Als één team nee zegt blijft het dan nee of kan de rest het wel doen? Wesley zou dat niet fair vinden. Jorim is het met Jennemie eens. Daan benadrukt dat niemand het kwalijk neemt wat het slangen team besloten heeft. Gelukkig staat er nog wel een ander feest op het programma. Met een talentenjacht en een make-up tafel vol verrassingen. Daarna vinden er verschillende gesprekken plaats. Waaronder Jelle die verteld over zijn gesprek met Jorrit. Dat ze het niet echt met elkaar vinden. Jorrit hoort zijn naam vallen en gaat erbij staan, het gesprek valt stil. Ga maar gewoon door zegt hij als hij wegloopt. Binnen zegt Jorrit tegen Olivier dat hij zich in een slangenkuil bevindt. Hoe mensen praten over mij. Chill the f*ck out.

Bij de slangen lijkt Wesley zich niet fijn te voelen. Hij vreest voor zijn positie in het team en bespreekt dit met Jorim. Als ik eruit gestemd wordt so be it benadrukt hij. Tijdens het avondeten wordt bekendgemaakt wat de prijs wordt van de talentenjacht die tijdens het feestje gehouden wordt: 5 minuten videobellen met thuis. Na het avondeten krijgen Jorim en Jorrit mot met elkaar. Als Jorim langsloopt zegt Jorrit dat hij niet zo arrogant hoeft te kijken. Jorim is daar niet van gediend, bemoei je met je eigen zaken voegt hij eraan toe. Bemoei je lekker met jezelf, een stuk makkelijker voor jou!

Een nieuwe dag en er wordt geoefend voor de talentenjacht. In de avond is het tijd voor het feest. Er worden verschillende acts opgevoerd. Waaronder voorwerpen balanceren, zingen, jongleren en dansen. Kaylee heeft er niet van genoten, ze is onzeker door de vrouwelijke mededeelnemers. Die krijgen meer aandacht. Daarna is het tijd voor de prijsuitreiking, de winnaar is: Sylvia. Ze mag 5 minuten bellen met het thuisfront. De meiden besluiten dat ze binnenkort een meidenavond gaan organiseren omdat Kaylee zich buitengesloten voelt.

Dag 11

Op naar dag 11 (vandaag). Het gaat om Kaylee, dat ze zich buitengesloten voelt. Ze wil met de meiden een avondje organiseren. En dan zit het feestje erop, tijd om op te ruimen. Op de slaapkamer verteld Kaylee wat de bedoeling is van de meidenavond. De mannen doen dan een dans voor de vrouwen. Jorim ziet dat niet echt zitten. We gaan apart eten gaat Kaylee verder. Jorim denkt dat het beter is dat hij zijn mening voor zich houdt. Jorrit en Casper hebben het ondertussen over hun bondje. Jorrit denkt dat zijn bondje 2 tegen 2 is. Casper denkt dat Kaylee zwevend is, ze zegt wel eens dingen wat niet matcht wat jij verteld. Ze praat negatief over jou. Ze maakt zich ook continu druk om haar positie. Ze hebben ook een gesprek gehad dat ze op jou gaan. Ik kan alles horen vanuit mijn kamer. Jorrit is hem dankbaar voor deze informatie.

En dan klinkt er weer een bel signaal, op het scherm komt kennisopdracht te staan. Deze opdracht wordt gespeeld door 2 deelnemers uit elk team. Eigenschappen opdracht: Een drukt, ander beantwoordt. Daarna moeten de teams naar hun slaapkamers en wachten daar af op wat komen gaat. Ondertussen wordt er volop gespeculeerd wat de opdracht in zou houden. En wie het beste de opdracht kan spelen. Als ze de loods weer in mogen staat Jan Versteegh klaar. We gaan een kennisopdracht spelen begint Jan. Elk team heeft 2 deelnemers aangewezen als de personen die het spel gaat spelen. Bij het slangen team gaan Melanie en Wesley spelen, bij het vossen team gaan Jelle en Jorrit. Bij de gieren Casper en Donna en bij de haaien gaan Jasmijn en Olivier spelen. De rest van de deelnemers moeten bij de bar gaan zitten.

We spelen het spel ik druk, jij weet het legt Jan uit. Deze opdracht wordt gelijktijdig gespeeld, alle duo’s staan achter elkaar. Ik ga open vragen stellen en diegene die dichtbij de knop staat mag drukken als hij denkt dat diegene achter hem het antwoord weet. Als je drukt heb je 5 seconden de tijd antwoord te geven. Is het antwoord goed verdien je 5 punten, is het antwoord fout dan gaat er één punt naar al je tegenstanders. We spelen 10 vragen, daarna wordt er een ranking gemaakt. Sta je op nummer 1 neem je 500 punten mee, nummer 2 250 punten, nummer 3 100 punten, nummer 4 niks. Daarna is het tijd voor de vragen. Het haaien team heeft 25 punten bij de laatste vraag, ze kunnen niet meer ingehaald worden. Het gaat tussen de overige teams wie de meeste punten binnenhaalt om uiteindelijk veel punten te verdienen. Het slangen team drukt maar beantwoord fout, de overige teams krijgen dus 1 punt erbij. De haaien hebben er 26, De slangen 5, de gieren 4 en de vossen 3. De haaien krijgen dus 500 punten, de slangen 250 en de gieren 100. Het vossen team krijgt niks. De ranking ziet er nu als volgt uit: Team haaien 1416, Team vossen 543, Team Gieren 449 en Team slangen 297.

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

1 Reactie

Cisca 4 november 2023 - 11:21

Wat zitten er weer vreemde/rare mensen tussen. Worden die er op
uitgekozen ???

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page