Home » Dag twee in de Bondgenoten: discussie, frustraties, de eerste zoen en de eerste verdienopdracht

Dag twee in de Bondgenoten: discussie, frustraties, de eerste zoen en de eerste verdienopdracht

Door DeBondgenotenNederland.nl

Na de kick-off aflevering van gisteren is het tijd voor de tweede aflevering van De Bondgenoten! Wat gaat er vanavond allemaal gebeuren? Je leest het terug in dit verslag zodat je weer helemaal op de hoogte bent!

De teams zijn  gisteren samengesteld en de bedden worden onderling verdeeld. Er zijn immers in elke kamer 2 eenpersoonsbedden en 1 eenpersoonsbed. Jorrit en Kaylee besluiten samen te slapen. Jorim en Casper doen dit in goed overleg ook. Beau leest de envelop voor aan zijn bondgenoten. Ieder team krijgt 50 punten. Er zit een bestellijst bij waar dingen besteld kunnen worden voor punten. Daan vindt dat alles in goed overleg moet. In het Vossen team wordt er ook over de punten gesproken. Kaylee wil sober leven zo lang het gaat. Jennemie die in het Haaien team zit heeft het over roken. Ze rookt namelijk en wil eigenlijk stoppen. Beau rookt ook en willen proberen te stoppen. De twee geven elkaar de hand. De spullen worden ondertussen uitgepakt en alles wordt ingericht. Na het inrichten van de kamers wordt er aan de bar nog wat gedronken.

Jorrit en Jennemie hebben ondertussen wat woorden. Jorrit vond het niet fijn toen Jennemie begon te lachen toen hij met presentator Jan Versteegh aan het praten was. Jennemie besluit weg te lopen en volgens Jorrit vonden meerdere mensen het belangrijk. Jennemie zegt daar weer op dat ze altijd lacht als ze dingen ongemakkelijk vindt. Uiteindelijk blijkt het een miscommunicatie en Jorrit geeft toe dat hij het verkeerd begrepen heeft. Jorim en Donna hebben ondertussen een gesprek over de teams die gevormd zijn. Donna denkt dat er afstandelijkheid gaat ontstaan omdat er nu teams zijn gevormd. Casper denkt dat ze moeten samenwerken, elkaar beschermen. Stel je voor dat wij de minst punten hebben, als Daan op jou stem en Casper stemt op mij. Jij en ik moeten samenwerken in dat opzicht zodat wij elkaar kunnen redden. Dat gaan we doen eindigt Donna. Jasmijn en Beau hebben het over relaties die eventueel kunnen ontstaan. Beau denkt dat het kan maar het nog wel kort is om er iets van te zeggen. Ondertussen springt Jennemie bij Daan op zijn rug. Kijken hoe sterk jij bent zegt ze. Beau staat er niet voor open maar het gebeurt wel. Inmiddels wordt het eerste diner geserveerd, dit hoeven ze de eerste avond nog niet zelf te kopen. Het is sushi. Eduardo heeft het weer even moeilijk, dit was bij de kick-off aflevering ook al het geval.  Hij mist zijn dochter. Regna troost hem.

De eerste discussie, onderlinge irritaties en zoenen!

De groep gaat na het eten bij elkaar zitten. Ze willen bespreken wat er moet gebeuren met het eten, kopen ze dit samen als grote groep of per team? Wesley stelt voor om de eerste week, anderhalve week samen te doen. Jennemie denkt dat het chaos gaat worden waarop Jorim verbaasd reageert, alsof er nog nooit eerder gekookt is voor 16 man?! Jennemie wil het liever per team bekijken. Jorim vraagt zich af welk team dan wanneer mag koken volgens Jennemie kan dat wel verdeeld worden. Daan vindt op zijn beurt dat Jorim alles wel razendsnel wil. Het komt aanvallend over. Daan stelt voor om per team iemand aan te wijzen die teamcaptain is. En een iemand gaat over het eten. Morgen na het ontbijt wijst het team iemand aan die de boodschappen doet en dan verder te kijken. De groep vindt het een goed idee. Maar Jorim is er nog niet klaar met Daan. Hij spreekt Daan aan, we gaan niet elke keer als ik mijn stem verhef tegen mij zeggen dat ik mij rustig moet houden. Volgende keer geef ik ook een grote bek tegen jou. Ik wilde gewoon zeggen dat naast dat je super snel en hard praat het intimiderend overkomt antwoordt Daan. Volgens Jorim moeten mensen daar maar mee leren leven. Ik blijf mijzelf daarin. Daarna gaat jorim nog naar Jennemie. Jorim legt uit dat hij zo is en Jennemie benadrukt dat ze zich niet aangevallen voelt.

Niet lang daarna gaan de deelnemers richting bed. Regna kletst ondertussen met Melanie over Jennemie. Regna vond het vies van haar dat ze ineens voor een ander team koos. Jennemie praat in de loods met Jorim over de gebeurtenis. Ze kan niet zo lang in het negatieve blijven. Jorrit denkt op zijn beurt dat hij nog wel eens gaat botsen met Jennemie. Ze heeft mij zes keer uitgelachen en belachelijk gemaakt. Ze heeft haar kaarten verspeeld benadrukt hij. Ik pik dat niet hoe ze met mij omgaat. Jorim en Casper liggen ondertussen gezellig samen op de bank. Later gaan ze richting bed en er wordt gekust tussen de twee.

De groep doet gezamenlijk boodschappen

Na de eerste nacht worden de deelnemers langzaamaan wakker. Niet iedereen heeft lekker geslapen, zo heeft Jelle nogal last gehad van snurker Jorrit op de kamer. Daarna is het tijd voor het ontbijt, ook dit wordt nog bekostigd maar hierna moet alles van punten gekocht worden. Al snel komt het plan van Daan weer ter sprake, één deelnemer aanstellen die eten en boodschappen regelt. Op het kantoor komen de deelnemers bij elkaar van elk team om het plan te bespreken. Dit zijn Eduardo, Beau, Daan en Jorrit. Daan stelt voor dat hij kookt, dan hoeven wij de afwas niet te doen. Daarna gaan ze boodschappen doen op de computer. Ieder team heeft evenveel punten gedoneerd. Maar ze komen niet uit, en een team moet een punt meer doneren. De mannen besluiten met pijltjes op het dartboard te gooien, diegene die het laagste gooit moet doneren. Dit blijkt Beau te zijn, hij heeft dus wat uit te leggen. Elk team heeft nu 22 punten, op het Haaien team na, zij hebben er 21. Eduardo legt ondertussen aan zijn team uit hoe het komt dat er een punt extra af is gegaan.

De eerste verdienopdracht

Daarna verschijnt er op het grote scherm een kennisopdracht. Op het scherm staat: “Deze opdracht wordt gespeeld per team”. Daaronder staat Eigenschappen opdracht: Algemene kennis en Tijdsdruk. De teams gaan naar de slaapkamers en trekken hun team shirts aan. Daarna krijgen ze in de slaapkamers te horen dat ze weer de loods in mogen en drie minuten de tijd krijgen om te verzamelen achter hun eigen desk. Jan Versteegh komt arriveert dan ook in de loods. Jullie gaan vandaag de eerste verdienopdracht spelen zegt hij. Elk team speelt om de beurt dezelfde quiz. De teams die niet aan de beurt zijn zullen zich op hun slaapkamer bevinden. Jullie krijgen steeds vragen om de beurt binnen je team met twee antwoord mogelijkheden. Voor elk goed antwoord gaat je team elk stapje hoger op de puntenladder. Bij het eerste goede antwoord verdien je vijf punten, tweede 10 enzovoort. Tot 250 punten maar geef je een fout antwoord? Dan ben je al je punten kwijt, tenzij je voordat ik de vraag aan jou hebt gesteld bank hebt geroepen. Dan kan het niet meer afgepakt worden maar gaat de teller wel op nul. Het bondje dat als eerste is gevormd mag beginnen. Elk team krijgt 90 seconden de tijd om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Je moet dus banken om punten te verdienen.

Het vossen team mag als eerste beginnen, uiteindelijk weten ze 35 punten bij elkaar te krijgen. Ze krijgen verschillende vragen zoals Welke dresscode is formeler? Black tie of White tie. Daarna mag het team weer naar de slaapkamer en is het tijd voor het volgende team. Maar dat zien we waarschijnlijk morgen want de aflevering zit erop. Wordt vervolgd dus!

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page