Home » De Bondgenoten is gestart, de deelnemers arriveren en vormen teams

De Bondgenoten is gestart, de deelnemers arriveren en vormen teams

Door DeBondgenotenNederland.nl

De Bondgenoten, de opvolger van het programma Een Jaar Van Je Leven is vanavond van start gegaan. In de kick-off aflevering maken we kennis met het nieuwe programma. In dit bericht lees je terug wat er tijdens de kick-off aflevering gebeurd is.

Allereerst zien we de loods die een complete make-over heeft gehad. De deelnemers doen straks hun intreden en moeten vier teams moeten vormen. Zij gaan strijden voor 100.000 euro. Het bondgenootschap wat de meeste punten heeft is er één de winnaar. Maar van die punten moeten de teams ook leven. Elk punt staat voor 1 euro. Hoe meer eten je uitgeeft aan eten of luxe zoals tv kijken of bellen met het thuisfront hoe groter de kans is dat je wordt ingehaald door een ander team. Maar dat is niet alles, als het je gelukt is om aan het einde van de maand als bondgenootschap bovenaan in het klassement terecht te komen ben je nog niet veilig. Andere teams kunnen je namelijk rechtstreeks uitdagen met een opdracht. Om zo punten van je te stelen en je positie te verzwakken. De vier teamleden hebben elkaar nodig maar aan het einde van de maand zijn ze elkaars tegenstanders en is het ieder voor zich. Er gaat 1 deelnemer met 100.000 euro naar huis. Van het slechts presterende team vertrekt er ook iemand.

De deelnemers arriveren in het huis

Daarna maken we kennis met de deelnemers waar we eerder ook al over schreven: Casper, Regna, Wesley, Beau, Donna,  Jelle, Jennemie, Sylvia, Jorrit, Melanie, Jorim, Jasmijn, Eduardo, Olivier, Kaylee en Daan.  Ze doen hun intrede in de loods die flink verbouwd is en maken kennis met elkaar. Het zijn verschillende types die allemaal anders denken over het spel. Ze vinden de loods echt luxe en mooi. Als alle deelnemers gearriveerd zijn gaat de zoemer die we ook kennen uit het programma een jaar van je leven.

Vervolgens doet presentator Jan Versteegh zijn intrede in het huis. Hij heet iedereen welkom in hun nieuwe huis. Een van jullie gaat de winnaar zijn van die eerste 100.000 euro. Maar de weg is nog lang en moet je veel voor moeten doen. Je moet samenwerken, strijden en een klein beetje moeten manipuleren. Je moet elkaar leren kennen zodat mocht je de finale bereiken precies weet hoe je kunt manipuleren. Het spel begint nu. Het begint bij het vinden van het ideale bond gemeenschap. Jullie krijgen de komende uren de tijd om 4 teams bestaande uit 4 bondgenoten zelf te kiezen. Elk team krijgt een naam: Gieren (wit), Vossen (rood), Haaien (blauw) en de slangen(groen). Als het bond gemeenschap compleet is loopt het team naar de tafel, daar liggen de armbanden. Jan komt terug bij het diner terug en hoopt dat de teams dan gevormd zijn anders beslist het lot. Het ontbijt wordt ook verzorgd maar daarna moeten jullie alles zelf verzorgen met punten. Ieder punt is 1 euro waard. Die verdien je door alle opdrachten te spelen. De slaapkamerdeuren zijn op slot, die gaan open zodra de teams gevormd zijn.

De teams worden gevormd

De deelnemers krijgen daarna een drankje en proosten met elkaar. Daarna is het tijd om de teams samen te stellen. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek om elkaar beter te leren kennen en uiteindelijk teams samen te kunnen stellen. Ze gaan gesprekken aan om te achterhalen hoe men onderling in het spel staat en hoe ze denken over punten uitgeven. Uiteindelijk worden de volgende teams gevormd:

  • Gieren: Jorim, Donna, Casper, Daan
  • Vossen: Jorrit, Sylvia, Kaylee en Jelle
  • Haaien: Jasmijn, Beau, Olivier, Jennemie
  • Slangen: Regna, Eduardo, Melanie, Wesley

Jan Versteegh komt daarna de loods binnen. Het is tijd voor de eerste bondgenoten ceremonie. De teams worden onderling ondervraagt over hoe zij in het spel staan en erover denken. Jan heeft daarna nog wat huishoudelijke mededelingen. Elk team heeft nu 0 punten. Maar jullie krijgen allemaal 50 punten. Dit zou voldoende moeten zijn om jullie twee dagen van levensbehoefte te kunnen voorzien. Het is wel nodig punten erbij te verdienen want je moet ook voor andere dingen in het huis punten inzetten. Hoe meer punten je hebt, hoe sterker je positie in het klassement. Per team heb ik een envelop, daarin vindt je het wachtwoord van de huiscomputer. Er zit ook een lijst bij met daarin wat de rest van de dingen in het huis kosten. De deuren van de slaapkamers mogen open, jullie kunnen uitpakken en gaan settelen. Daarna gaat Jan weer weg en gaan de deelnemers hun slaapkamers in. De deelnemers moeten beslissen wie er in het tweepersoonsbed gaat slapen. En daarmee eindigt de kick-off aflevering. Verder zien we al een vooruitblik voor morgen, de groep zit bijeen om te discussiëren over het eten… Hoe dat verder afloopt zien we morgen, want vanaf dan is De Bondgenoten elke werkdag te zien om 19:45 uur op SBS6

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

5 Reacties

chrissie 22 oktober 2023 - 21:27

graag de live streams hierbij…denk dat het heel leuk wordt

Beantwoord
Vincent 23 oktober 2023 - 09:44

Jammer dat er geen livestreams zijn, anders had ik het zeker gevolgd.

Beantwoord
Cisca 23 oktober 2023 - 10:16

En graag een goede ondertiteling !!! Met al die dialecten, zacht praten en als ze tegelijk door elkaar aan het praten zijn is dat wel nodig. Dat het deze keer wel goed ondertiteld word !!!

Beantwoord
Beyoncé 23 oktober 2023 - 13:18

Ondertiteling aub en niet ondertiteling die achter loopt. En livestreams

Beantwoord
Jesse 27 oktober 2023 - 18:01

Graag zouden wij net als met een jaar van je leven dit volgen met ondertiteling, ivm slechthorenden

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page