Home » Dag 3 van de Bondgenoten: team haaien heeft een flinke voorsprong en voert Jorrit een act uit?

Dag 3 van de Bondgenoten: team haaien heeft een flinke voorsprong en voert Jorrit een act uit?

Door DeBondgenotenNederland.nl

Dag drie van het nieuwe programma De Bondgenoten is aangebroken. Gisteren zagen we al dat de deelnemers een verdienopdracht kregen. In teams moet men quizvragen beantwoorden, elk juist antwoord levert punten op. Het Vossen team mocht als eerst. Zij hadden uiteindelijk 35 punten bij elkaar te verdiend. Maar hoe brengt de rest van de teams het er vanaf?

Team gieren mag daarna naar de loods voor de quiz. Ze hebben 90 seconden om vragen te  beantwoorden en zoveel mogelijk punten bij elkaar te verdienen. Het team gieren brengt het er een stuk beter vanaf dan het Vossen team. Uiteindelijk weet het team 45 punten te verdienen. Daarna mag het team slangen achter de desks plaatsnemen. Ze doen hun uiterste best maar het loopt niet lekker, veel vragen beantwoorden ze fout. Ze weten 5 punten te verdienen. Het team is niet blij en zien het uiteindelijk als leermoment. Als laatste mag het team haaien. Bij dit team gaat het een stuk beter, ze weten maar liefst 85 punten bij elkaar te verdienen. Het team is tevreden. De andere teams mogen daarna ook in de loods komen. Het is tijd om de eindstand te bekijken. Doordat iedereen punten heeft gehaald is de ranking nu als volgt:

  • 1e plaats: Team haaien: 106 punten
  • 2e plaats: Team gieren: 67 punten
  • 3e plaats: Team vossen: 57 punten
  • 4e plaats: Team slangen: 27 punten

Het blauwe team is erg blij, ze gaan ervan genieten. Jennemie denkt dat het wel belangrijk is om te winnen als team, het geeft een beetje een ego boost. De verdienopdracht zit erop en er wordt volop over na gepraat. Jorrit lijkt te balen.  Ook Melanie denkt dat het psychologisch wel wat doet. Het ligt niet aan mijn groepje hoor benadrukt ze. Regna is op haar beurt bang dat haar team als laatste gaat eindigen. Ze hebben geen strijdersmentaliteit legt ze aan Jennemie uit. Ze hebben niet het fanatisme in zich wat ik heb. Jennemie denkt dat ze met die oude man (Eduardo) moet gaan praten en beginnen over zijn dochter. Probeer ze bij hun hart te raken, ze kunnen je niet wegstemmen benadrukt ze.

Jennemie vraagt zich af of Jorrit een act uitvoert

Jennemie en Jorrit kunnen het niet zo goed met elkaar vinden. Jennemie praat erover met Jelle. Jennemie vraagt zich af of hij echt is of een act is. Jelle snapt het wel, hij loopt wel tegen een plank aan benadrukt hij. Hij doet het echt voor de show. En als hij dan verloren heeft een half uur zo gaan zitten, Jennemie lacht. Ondertussen hebben. Kaylee en Jasmijn het over het thuisfront. De dames hebben het toch wel moeilijk, er is gemis. Kaylee had net gedatet en nu zit ze in De Bondgenoten, ze was wel  benieuwd hoe dat ging lopen. Jennemie en Melanie hebben het ondertussen over de mannelijke deelnemers. Wie ziet Melanie zitten? Ze noemt Wesley, Beau en Olivier. Jennemie geeft op haar beurt toe dat ze goed matcht met Daan. Wel mooie kindjes dan lacht Melanie.

De groep komt bij elkaar om te praten over eten kopen en corvee

Nog wat later komt de groep bij elkaar, het is weer tijd om te vergaderen over de aankoop van het eten. Daan leidt de vergadering. Hij vraagt of ze het eten met zijn allen willen doen, hoe gaan we het doen met corvee en wassen. Beau denkt dat het handig is om een structuur in te bouwen hoe ze boodschappen gaan doen. Daan stelt voor om wederom met 4 mensen bij elkaar te komen. Donna valt het op dat er steeds dezelfde vraag wordt gesteld en er steeds weer gezegd wordt daar gaan we morgen over beslissen. Ik snap het niet, waarom kunnen we nu niet overleggen? Daan stelt voor dat één iemand van elk team gaat overleggen en dan volgt de conclusie. Jelle, Wesley, Beau en Donna gaan apart zitten in de slaapkamer en in overleg. In de loods doen ze ondertussen een spelletje om elkaar beter te leren kennen. Daarna wordt de tafel gedekt en is het tijd voor het avondeten. Na het eten delen Jelle, Wesley, Beau en Donna hun plannen die besproken zijn aan de rest. Jelle neemt het woord en vertelt dat alle meningen mee zijn genomen. We gaan dit twee weken proberen benadrukt hij. Beau somt vervolgens het plan op: maandag tot en met vrijdag willen we gezamenlijk eten. Zaterdag en zondag heeft iedereen ruimte om zelf te doen wat hij of zij wil. De haaien doen wat ze zelf willen met ontbijt, de overige teams die doen gezamenlijk. Dan komen we bij corvee, er komt een schema. En daarmee zit de bespreking erop.

Wat doen de deelnemers als ze 100.000 euro winnen?

In de avond zitten de deelnemers bij elkaar, er wordt gesproken wat iedereen met de 100.000 euro zou doen mochten ze winnen. Jasmijn wil haar studieschuld afbetalen, zodat ze weer vrijheid heeft. Daan wil simpel een koffiebonen apparaat kopen. En ik heb de ambitie om presentator te worden en hou ervan om video’s te maken. En daarmee verder te kunnen. Jorim wil minder gaan werken en de theater en toneel opleiding kan gaan doen. Beau wil een tiny house kopen, veel spullen wegdoen. En ik wil graag een grote reis maken. Eduardo wil graag gaan emigreren naar Spanje en wat met vastgoed gaan doen, een eigen makelaarskantoor. Jorrit is als het goed is over 2 jaar arts, en wil graag specialiseren als chirurg of tropenarts. Ik wil naar landen reizen naar mensen die het echt nodig hebben. Dat geld ga ik opzij zetten om die mensen kunnen helpen. Kaylee wil haar ouders helpen. Wesley wil hetzelfde als Beau. En wil zijn familie in het zonnetje zetten. Sylvia stond er acht jaar geleden niet zo goed voor financieel gezien. Ze zou haar grote liefde een camper cadeau willen doen. Een reis maken door Europa en een goede auto voor haar zus kopen. Melanie maakt muziek en wil daar dingen voor kopen. En ook sparen zodat ik het bij kan leggen om een huis te kopen. Donna wil de ton gebruiken omdat ze binnenkort gaat trouwen. Jelle verteld dat theater zijn passie is en wil een gave show maken. En met mijn vriendin een huis kopen. Olivier grapt dat hij al lang aan het sparen is voor een penisverkleining. Hij zou graag een eigen plek willen hebben om kunst te kunnen maken. Regna wil haar vader op zijn droomreis sturen, een safari door Afrika. En van een deel misschien wat geks doen. Jennemie wil haar familie helpen, vroeger was er geen financiële vrijheid. En ik zou in mijzelf willen investeren. En mijn rijbewijs halen. Casper wilde vanaf kleins af aan bakker worden, dat is gelukt. Ik heb ook een broer die is licht verstandelijk beperkt. Het duurde lang voordat hij een kans kreeg, ik wil die mensen graag een kans bieden in mijn bakkerij.

Daarna maakt de groep zich klaar om te gaan slapen en zit de aflevering voor vandaag erop. In het voorstukje van morgen wordt al bekendgemaakt dat er morgen een verdienopdracht gaat zijn. Maar hoe dat af gaat lopen is nog even afwachten!

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page