Home » Dag 4 in de bondgenoten: Melanie verwond zichzelf en de groep doet een zware fysieke opdracht

Dag 4 in de bondgenoten: Melanie verwond zichzelf en de groep doet een zware fysieke opdracht

Door DeBondgenotenNederland.nl

Tijd voor de vierde dag van De Bondgenoten! Wat gaat er vandaag allemaal gebeuren? In dit verslag lees je alle hoogtepunten van deze uitzending terug.

De ranking van gisteren maakt veel los bij de rest van de teams, voornamelijk bij Jorrit. Hij baalt ervan dat zijn team niet meer bovenaan staat. Ook Regna lijkt te balen en zou het liefste overstappen van team. Het is tijd voor een ontbijt en Casper merkt op dat het haaien team liever hun eigen ding doet. Volgens Jelle komt dat vanzelf wel goed. Jennemie helpt Daan ondertussen met zijn haren uitwassen. Kaylee en Beau besluiten buiten onder de koude douche te gaan en daarna lekker samen in de hottub te gaan. Daarna is het tijd voor de  boodschappen, maar hoe ga je daarmee om? De haaien hebben flink wat punten maar de slangen een stuk minder. Na enig overleg worden er boodschappen gedaan en gaan de punten van de huidige ranking af. Het haaien team heeft: 85 punten, De gieren: 56, De Vossen: 45 en de slangen: 15. Jelle bespreekt met zijn team dat hij voortaan de boodschappen wil doen. En uit zijn ongenoegen, er wordt op de rijstkorrel gekeken. Wesley en Eduardo bespreken ondertussen hun stand van zaken, ze zijn bang dat ze binnenkort geen eten meer hebben. Eduardo voelt wel de zorg naar de meiden toe. Maar je moet het wel samen doen.

Melanie verwond zichzelf en Jennemie is emotioneel

Jasmijn, Jennemie en Beau hebben het ondertussen al over de komst van een nieuwe opdracht. Jennemie denkt dat het grootste gevaar bij Jelle ligt. Hij is fysiek. Beau ziet het minste gevaar in Regna. Daan is volgens het drietal een all rounder. Ook bespreken ze wat de anderen met 100.000 euro willen doen als ze winnen, daar hebben ze het gisteren immers over gehad. Ze geloven niets van Jorrit zijn plannen. Wat later verwond Melanie zichzelf bij de voetbaltafel. Ze botste tegen een balk van het dak aan terwijl ze enthousiast een dansje deed. Op de grond wordt er gekeken naar haar verwondingen, het blijkt een klein sneetje te zijn. Een pleistertje erop doet wonderen. In de avond hebben de deelnemers het buiten gezellig bij de buitenhaard onder het genot van een drankje. Wesley spreekt onder andere Jennemie na op haar drukke gedrag en dat valt bij haar verkeerd. Jennemie wordt emotioneel. Ze probeert zich in te houden en wordt er onzeker van. Daarna maken de deelnemers zich klaar om te gaan slapen. Jasmijn en Olivier zitten ondertussen op bed. Jasmijn heeft de concurrentie in kaart gebracht en opgeschreven. Ze neemt hem in haar aantekeningen mee. En noteert onder andere nog wat informatie over Jorrit en Eduardo.

De ranking veranderd opnieuw

Inmiddels is er weer een nieuwe dag aangebroken. Melanie heeft niet meer zo’n last van haar neus. Sylvia heeft het ondertussen over Jorrit en Kaylee. De twee liggen samen in het tweepersoonsbed, ze zitten te flikflooien met elkaar. Het haaien team heeft besloten om niet gezamenlijk boodschappen te doen en hebben ook hun eigen boodschappen besteld. Ze hebben nu nog 36 punten over. De ranking ziet er nu als volgt uit: Gieren 43, Haaien: 36, Vossen 31 en Slangen 5. Daarna klinkt er een bel en verschijnt er op het scherm de tekst: Fysieke opdracht. Deze opdracht wordt door 1 deelnemer uit elk team gespeeld. Eigenschappen van de opdracht: uithoudingsvermogen en balans. De teamleden gaan naar de slaapkamers om te overleggen en te wachten totdat de opdracht klaar staat.

De fysieke verdienopdracht

Als de deelnemers weer de loods in mogen staat Jan Versteegh al klaar. Er staan gekleurde vazen en evenwichtsbalken. Jan laat weten dat het weer tijd is om een opdracht te spelen. Daarna vraagt Jan wie de opdracht per team uit gaat voeren. Dit zijn Daan, Jennemie, Jorrit en Wesley. Jan verteld daarna verder, het komt bij deze opdracht aan op evenwicht. De vier kandidaten gaan op de verhoging staan. En dan breng je de wip in balans. Een mede teamlid zet vervolgens de vaas op de wip. Aan jullie de taak de vaas zo lang mogelijk in balans te houden. Als deze valt ben je af. Je mag de wip niet met je handen aanraken. Het team dat dit het langste volhoudt verdient vandaag 500 punten. Het tweede team 250, het derde team 100 het laatste team niks.

Daarna gaat de opdracht van start. De vier kandidaten moeten elke wip in balans brengen. Daarna gaan de vazen erop en zodra de teamleden de vazen loslaten gaat de tijd lopen. Na een half uur valt de vaas van Jorrit, hij is af. Na 1 uur staan er nog drie teams. Uiteindelijk valt Wesley zijn vaas. Het gaat tussen Jennemie en Daan. Jennemie heeft pijn en is emotioneel. Ze houden het meer dan 2 uur vol. Jennemie geeft het als eerste op wat betekent dat Daan van het Gieren team 500 punten wint. Tot grote vreugde van zijn team. Wat een schijt spel grapt Daan. Jennemie huilt, ze heeft pijn aan haar voet. Jan roept de groep daarna weer bij elkaar. Jorrit voelt zich schuldig naar zijn team toe, hij kreeg kramp. Jan deelt mede dat ze 0 punten hebben verdient. Ook Wesley baalt ervan dat hij het niet heeft volgehouden. Het slangen team krijgt er 100 punten bij. Jennemie wilde ook graag winnen maar dat is niet gelukt. Het was heel zwaar, ik kreeg steken in mijn voet. Maar ben wel trots dat ik zo lang heb volgehouden. Team haaien heeft 250 punten verdient laat Jan weten. Daarna zegt Jan dat team vossen maar liefst 500 punten hebben verdient. Ook Daan laat weten dat het erg veel pijn deed.

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page