Home » Dag 5 in de bondgenoten: veel gedoe over eten

Dag 5 in de bondgenoten: veel gedoe over eten

Door DeBondgenotenNederland.nl

Dag vijf in De Bondgenoten. Wat is er afgelopen avond allemaal gebeurd in de loods? Je leest het terug in deze samenvatting.

We zien eerst nog even een terugblik op dag vier. Waar de teams een fysieke verdienopdracht moesten spelen en uiteindelijk team gieren maar liefst 500 punten verdiend heeft. De nieuwe ranking is als volgt: Team Gieren: 543 punten, Team Haaien: 286, Team Slangen: 105 en Team Vossen 31 punten. De groep klapt en Jan vraagt aan het Vossen team of ze gaan rantsoeneren of punten bij andere teams gaan lenen. Zeker antwoordt Sylvia. Jelle voegt eraan toe dat er gelukkig eten besteld is tot maandag. Jan vraagt aan team Gieren of ze nu hun punten aan luxe gaan besteden. Daan laat weten dat hij denkt van niet. We gaan gewoon lekker door. Jan verlaat daarna de loods. De deelnemers praten daarna onderling nog even verder over de fysieke opdracht die ze gespeeld hebben. Jorrit is boos, trapt tegen de kast en gaat op bed liggen. Jelle komt uiteindelijk bij hem en zegt dat hij zich niet schuldig hoeft te voelen. Je wilt je team gewoon niet teleurstellen benadrukt Jorrit.

Olivier heeft het idee om als er een individuele verdienopdracht gespeeld wordt hij een schilderij gaat maken. Hij gaat dus een gier schilderen met het hoofd van Daan hierin verwerkt. Terwijl de deelnemers bezig zijn komt er op het scherm dat er een bericht is voor team haaien. Jasmijn opent de mail en daarin staat dat er iets klaarstaat in de sluis. Het blijkt eten te zijn, eerder hebben ze besloten eten te bestellen los van de groep. Casper en Kaylee hebben het ondertussen over hun deelname aan De Bondgenoten. Casper geeft toe dat hij het toch wel lastig vindt. Zo vond hij het lastig dat hij het lot net in handen heeft gelegd van Daan wat hij overigens wel goed gedaan heeft. Maar dat betekent wel dat er nu ook verwachtingen naar mij zijn. Daarna is het tijd voor het avondeten en later gaat iedereen lekker naar bed. Jorrit en Kaylee hebben het wederom gezellig met elkaar.

Dan breekt er weer een nieuwe dag aan. Melanie heeft het lastig sinds ze zich verwond heeft. Ze ziet er naar eigen zeggen niet uit. De Haaien eten vervolgens hun eigen ontbijt. En later trekken ze zich in de slaapkamer terug. Ze zijn bezig met aantekeningen maken over hun tegenstanders. Ze schrijven details op per deelnemer, onder andere leeftijd, familie en wat ze met 100.000 euro willen doen. Regna doet ondertussen een potje jeu des boules met Eduardo. Eerder sprak Regna met Jennemie over hem. Jennemie adviseerde een beetje aan te pappen met hem. Zodat ze haar er niet uit stemmen. Jorim zei bij binnenkomst dat hij nooit zou gaan sporten maar inmiddels denkt hij daar toch anders over. Hij leeft zich uit op de hometrainer. Ondertussen spreekt team gieren over hun winst, ze vinden het wel erg prettig zoveel punten te hebben. De rest van de teams bespreekt hun situatie. Sylvia van het vossen team ziet het weinig aantal punten ook als pluspunt. Nu kan ze haar eetverslaving wat temperen.

Team vossen heeft amper nog punten om van te eten en Jorrit heeft het daar vooral moeilijk mee. Hij heeft wat stress over zijn situatie in de groep, zeker nu hij verloren heeft. Ondertussen bespreekt het slangen team dat ze goed moeten investeren in eten. Eduardo vindt dat je goed moet eten voor verdienopdrachten. Ze kijken wat ze het beste kunnen kopen qua boodschappen. De groep komt ondertussen bij elkaar om te spreken over het eten. Jorim neemt dit keer het woord. Het eten is en blijft een ding zegt hij. Ik denk dat het handig is om dit gesprek nog eens met elkaar te voeren. Wat we nu gaan doen. Melanie vindt dat de een meer pakt als de ander. Ik doe het dan liever met mijn groepje, dan heb ik genoeg. Volgens Jelle gaat dat dus blijkbaar niet op die manier. Olivier is van mening dat mensen die honger hebben niet normaal nadenken.  Jelle vindt het triest om te horen hoeveel mensen er wel niet honger hebben. Beau denkt dat het nu de optie is, of je besteld apart of we gaan per team bestellen. Sylvia is van mening dat dit niet het spel is. Daan antwoordt daarop dat als je meer punten verdiend die luxe wel hebt. De basis moet voor iedereen genoeg zijn. Gaan we de basis omhoog gooien of niet dat is eigenlijk de vraag. Wesley stelt voor om de basis op te hogen naar 125 gram havermout en 1 liter yoghurt per dag te bestellen. De groep is het daarmee eens. Jasmijn en Olivier bespreken ondertussen de gebeurtenis. Olivier hoopt dat ze er niet uit komen en dat er chaos gaat ontstaan. Ik zit echt te wachten op de eerste ruzies en zo. Ik hoop dat de vlam in de pan komt. Jorrit gesprek met Jelle en Sylvia ondertussen dat hij graag twee extra broden wil bestellen want hij wil extra calorieën. Dan trek ik het gewoon niet meer benadrukt hij. Ik wil ook droge rijst vreten, als ik mijn voedingsstoffen maar binnen krijg. Jelle zucht en Olivier bespreekt met Jasmijn dat hij het echt een comedy vindt. Jelle benadrukt zodra Jorrit weg is zo moe van hem wordt. Ik verrek ook van de honger. Ook vanavond gaat het wederom veel om eten. Maar dat zien we over enkele uren.

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page