Home » Dag zes in de bondgenoten: een uitdagingsduel en een creatieve kook opdracht

Dag zes in de bondgenoten: een uitdagingsduel en een creatieve kook opdracht

Door DeBondgenotenNederland.nl

Dag zes van De Bondgenoten is alweer aangebroken. Dag vijf ging veel over eten. Wat gaat er vandaag allemaal gebeuren? Je leest het terug in deze samenvatting.

De haaien genieten in de avond van een Mexicaanse schotel. De rest moet het doen met soep en boterhammen. Casper en Regna hebben het over het eten tijdens een wandeling. Casper heeft gemerkt dat sommigen meer eten dan de bedoeling was. Er was voor iedereen genoeg zegt hij. Sylvia heeft bijvoorbeeld al vijf keer een broodje gepakt terwijl ik er maar drie mag. Melanie heeft ondertussen een gesprekje met Silvia. Melanie zegt tegen haar dat ze een leuke meid is. Dank je wel antwoordt Sylvia en wordt emotioneel. Ze legt uit dat ze best wel onzeker was. Omdat ik de enige oudere vrouw ben. De deelnemers maken zich daarna klaar om te gaan slapen. Jorrit ligt al flink te snurken. De irritaties over hem lopen bij anderen al flink op. Jelle is een beetje klaar met hem.

Een nieuwe dag is weer aangebroken in De Bondgenoten. Sylvia verkondigd dat ze geen brood hoeft want ze heeft volgens anderen brood lopen jatten. Dan staan we weer quitte voegt ze eraan toe. Donna heeft ondertussen een gesprek met Casper over Jorrit. Donna heeft een beetje de indruk door de niet wat handige uitspraken van Jorrit dat hij nu met een scheef oog aangekeken wordt. Dat vind ik wel een beetje zielig. Volgens Casper doet hij dat ook een beetje zelf. Ik hoop dat hij zijn plekje heeft in de groep gaat Donna verder. Dat hij ook andere mensen heeft dan Kaylee waar hij naar toe kan. Want dat heeft hij volgens mij niet. Casper denkt dat Jorrit gewoon bijzonder gedrag heeft in de groep. Dan klinkt er een bel signaal en verschijnt er op het scherm: “uitdagingsduel”.

Het uitdagingsduel

De deelnemers gaan naar de slaapkamers. Daar volgen de gesprekken wie ze het beste uit kunnen dagen. Wat is tactisch slim om te doen? Als er een bel signaal gaat mag iedereen weer in de loods en krijgen 3 minuten om te verzamelen bij hun team stippen. Jan Versteegh staat al klaar, zodra iedereen staat neemt hij het woord. We gaan een uitdagingsduel spelen begint Jan. Teams kunnen zo punten van een ander team stelen om zelf dichter naar de top in de ranking te kruipen. Er staat een bak, en in die bak zitten kokers met daarin alle namen van de teams erop. Aan het begin van iedere maand wordt er door een willekeurige deelnemer een koker uit die bak gehaald. Het team wat in die koker zit mag de hele maand bepalen welke teams moeten uitdagen. Het is een kans om een tactische tik uit te delen. Laat je een team uitdagen die hoog in de ranking staat of kijk je ook naar je eigen positie in het klassement? Het team wat gekozen wordt krijgt daarna vijf minuten de tijd om het eens te worden over de volgende punten: tegen welk team zij het op willen nemen,  wie uit het team het duel gaat spelen en voor hoeveel punten zij gaan spelen. Dat is minimaal 10 procent van het aantal punten van het laagst geklasseerde team en maximaal 50 procent van het team met het laagst aantal punten. Dat betekent meteen dat de vossen vandaag niet kunnen uitdagen en ook niet uitgedaagd kunnen worden. Want 10 procent van 1 punt hou je geen heel punt meer over. En tot slot moeten jullie bepalen in welke categorie er gespeeld gaat worden. Want er zijn iedere maand vier categorieën: taal, topografie, geheugen en rekenen. Jan nodigt daarna een willekeurige deelnemer uit om een koker uit de bak te halen.

Jelle pakt een koker en team gieren zit erin. Dit team mag heel de kiezen. Ze mogen vier keer kiezen welk team mag uitdagen. Daarna mag iedereen weer naar zijn of haar slaapkamer gaan en Jan wenst de gieren veel succes met het maken van de keuze. De gieren gaan vervolgens in overleg wat tactisch de beste keuze zal zijn. Uiteindelijk kiezen ze ervoor om team Haaien als uitdagers te benoemen. Team haaien krijgen op hun slaapkamer te zien dat zij een ander team moeten uitdagen. Ze zijn er blij mee, Jennemie springt blij rond. Ze willen de Gieren uitdagen. Jan roept daarna iedereen weer terug de loods in.

Jan vertelt dat De gieren uit mochten kiezen welk team mocht uitdagen. Dat zijn de haaien geworden. Wie van de haaien gaat het spelen? Beau laat weten dat hij gaat spelen. Jan vraagt vervolgens tegen welk team hij wil spelen, voor hoeveel punten en in welke categorie. Beau laat weten dat ze voor maximale punten willen gaan. We gaan de gieren uitdagen in de categorie rekenen. Voor 126 punten, het maximale. Jan vraagt daarna aan het gieren team wie de uitdaging gaat spelen. Ze krijgen hier 2 minuten voor om dit te bepalen. Jorim gaat het duel spelen. Jan zegt dan dat Beau en Jorim achter de desks mogen staan en de rest mag plaatsnemen bij de bar.

Beau en Jorim gaan het duel aan met elkaar

Jan legt daarna het spel uit. Hier op het grote scherm laten we een plaatje zien met een rekensom. De uitkomst van die som zullen jullie met het blote hoofd uit moeten rekenen. Als je het antwoord weet druk je op je knop op je desk. Wacht even tot ik je de beurt geef, anders zou je het antwoord weg kunnen geven als je tegelijkertijd drukt. Heb je het antwoord goed dan krijg je één punt. Diegene die als eerste bij vier punten is wint dit duel en daarmee de 126 punten. Die punten gaan er bij het andere team af. Als je de beurt krijgt heb je 5 seconden om antwoord te geven. Geef je te laat antwoord dan gaat het punt automatisch naar het andere team. We beginnen eerst met een oefenronde. Beau geeft als eerste het goede antwoord door.

Nu gaat het echt spel beginnen. Ze krijgen de eerste som. Jorim antwoordt als eerst met 15 en dit antwoord is goed. Op naar de tweede som. Beau drukt als eerste en geeft 89 als antwoord. Dit antwoord is goed. Het staat nu 1-1. Op naar de derde som, hier drukt Beau als eerste, hij zegt 18 en dat is goed. Het staat 2-1. Op naar vraag vier, nu drukt Jorim en geeft het antwoord 24. Dat is goed, het staat weer 2-2. Bij de vijfde som drukt Jorim als eerste en zegt 10. Dit antwoordt is niet goed. Het staat nu 3-2. Als Beau nu goed antwoord of Jorim fout antwoord heeft het Haaien team gewonnen. Beau druk als eerste bij de zesde som. Hij geeft het antwoord -4 door. Dat is fout. Het staat nu 3-3. Diegene die het volgende punt binnen haalt wint 126 punten. Beau drukt als eerste bij de zevende som. Hij geeft als antwoord 33 door. Dit is goed, hij wint dus 126 punten. De ranking ziet er nu als volgt uit: Team Haaien: 377 punten, Team Gieren: 351 punten, Team Slangen 42 en Team Vossen 1 punt. Ze nemen dus de leiding over. Daarna zit het spel erop. Jorim baalt het scheelde een split seconden benadrukt hij.

Melanie en Eduardo hebben daarna een gesprek over teamgenoot Wesley. Ze worden een beetje moe van hem. Hij denkt dat hij alles kan zegt Eduardo. We moeten op een gegeven moment zeggen het is klaar. Jorim en Casper hebben ondertussen ook een gesprek. Casper is niet blij dat Sylvia extra brood heeft gepakt en vindt dat ze rekening moet houden met de rest. Jorim denkt dat hij het gesprek met haar erover aan moet gaan. Maar Casper lijkt niet overtuigd om dat te gaan doen. Dan moet je maar doen wat je zelf wil antwoordt Jorim.

Nog een opdracht!

Daarna gaat er weer een bel signaal af. Op het scherm komt het volgende te staan: Jureerbare opdracht. Deze opdracht wordt gespeeld door alle teams, waarbij in ieder team 1 iemand de leiding heeft. Eigenschappen opdracht: koken, creativiteit. De groep juicht enthousiast. En er volgt overleg over wie het best geschikt zou zijn om de leiding te hebben per team. Daarna moeten de teams weer in de loods verzamelen. Jan staat te wachten, jullie hebben allemaal 1 iemand gekozen die de leiding neemt. Van het team vossen gaat Sylvia het doen. Van het team slangen gaat Regna het doen. Bij de gieren gaat Donna het doen en bij team Haaien wordt het Olivier. Jan legt daarna uit dat ze over twee dagen een opdracht gaan doen die wordt beoordeeld door een jury. Elk team moet voor tien personen een geweldig hoofdgerecht voorschotelen. Het is een vrije kookopdracht. Dus jullie moeten met jullie team zelf bedenken wat je gaat maken. Je mag natuurlijk recepten opzoeken op het internet maar dat kost punten. Dus het is slimmer om het uit je hoofd te doen. Daarna zit de aflevering erop. Wordt vervolgd!

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page