Home » Dag zeven van De Bondgenoten: Silvia is boos en verdrietig en het vossen team leent punten

Dag zeven van De Bondgenoten: Silvia is boos en verdrietig en het vossen team leent punten

Door DeBondgenotenNederland.nl

Een nieuwe week is aangebroken en dat betekent tijd voor een nieuwe tv uitzending van De Bondgenoten! Wat gebeurt er vandaag allemaal tijdens dag 7? Je leest het terug in deze samenvatting.

Allereerst krijgen we een terugblik, we zien de discussies over eten maar ook de creatieve opdracht waarmee de vorige uitzending mee afsloot. Elk team moet voor 10 personen een hoofdgerecht maken. Jan Versteegh verteld daarna aan de deelnemers dat ze de moeilijkste niet zijn. Elk team krijgt voor deze opdracht 50 punten bijgeschreven. Je kunt natuurlijk ook meer dan die 50 punten gebruiken voegt Jan eraan toe. Het mag maar het hoeft niet. Elk team krijgt een 2 pits kooktoestel en een oven tot zijn beschikking. Jullie beginnen allemaal op hetzelfde moment met koken en krijgen dan 90 minuten de tijd. Ik zou wel zorgen dat je het goed doet want in totaal zijn er 2000 punten te verdienen. Het kan zijn dat als één team goed zijn best doet er 2000 punten naartoe gaan maar het kan ook zijn dat het verdeeld wordt. Jullie gasten zullen over twee dagen om 17:00 arriveren. Jan gaat daarna de loods weer uit.

De teams gaan dan al snel in overleg over deze creatieve opdracht. Volgens het vossen team moet het creatief zijn en het slangen team wil niet teveel risico nemen. Daan uit het gieren team denkt dat het verstandig is om zoveel mogelijk bij jezelf  te blijven. Jorim noemt het idee om gevulde kip maken. Maar Donna krijgt de leiding en zij gaat er nog over denken. Sylvia van team vossen wil haar eigen kruidenboter maken met varkenshaas saté met een satésaus en stokbrood erbij. Het haaien team heeft het over garnalen met malibu. Er wordt veel over de opdracht gesproken. Zo lijken Jorim en Daan een beetje spijt te hebben van Donna als leider van de opdracht. Ze pakt de leiding volgens de twee niet. Daan besluit uiteindelijk het gesprek met haar aan te gaan.

Casper is ondertussen ook met eten bezig, maar niet met de opdracht. Hij kan er nog steeds niet tegen dat Sylvia teveel eten gepakt heeft. Aan Eduardo en Regna verteld hij waar hij mee zit. Ik moet het vandaag met een klein beetje jam doen en een kontje van het brood. Terwijl 3 sneetjes brood berekend was. Ik ga er gewoon wat over zeggen. Daan is ondertussen bij Donna aangekomen. Ik denk dat jij irritaties over mij hebt en ik andersom. Ik weet dat ik dominant ben maar jij hebt de call. Maar ik snap het soms niet hoe je doet. We moeten hardop denken wat we vinden. Donna denkt dat zij stiller dominant is. De twee knuffelen elkaar en daarmee lijkt het uitgepraat.

Sylvia wordt emotioneel als ze door Casper aan wordt gesproken

Casper is ondertussen aangeschoven bij Sylvia. Hij zegt ik zie en hoor dat jij soms een broodje pakt. Dat je limonade pakt terwijl je dat niet hebt. Dat ga ik niet vragen antwoordt Sylvia. Dat pak ik dan gewoon eventjes. Dat is toch niet van jou vraagt Casper. Nee dat klopt geeft Sylvia toe. En Casper merkt op dat ze dan een ander tekort doet. Ja zegt Sylvia en Casper zegt je weet niet wat die ander daarmee in de planning heeft. Dat klopt zegt Sylvia, je hebt gelijk. Je krijgt het van mij als je het nodig hebt benadrukt Casper. Maar als ik het mis en ik heb ervoor gespeeld en het is er niet… Snap je dat dat zuur is? Hm hm zegt Sylvia. Ik wil het even tot me in laten dalen voegt ze er emotioneel aan toe. Het is geen aanval benadrukt Casper waarop Sylvia met een snik zegt dat het haar niet uitmaakt. Ik vind het knap dat je naar mij toe komt om dit aan mij mede te delen. Niemand durft het schijnbaar. Maar ik ben gewoon anders daarin. Het gaat om 2-3 broodjes een een glaasje limonade. F*ck it man, echt. Je mag alles van mij hebben. Vanmorgen liggen er 2 kapjes en er wordt door niemand van gegeten. Ik neem dat oude kapje, ook al is het helemaal uitgedroogd. De uien zijn op, de knoflook zijn op. En dan wordt ik geroepen. De hele groep vind dat ik teveel broodjes eet maar ik voel me hier te goed voor. Wil je van mij wat? Pak het, maar wij hebben niks! Dat dit het bij het spel hoort en nu praat jij namens de groep dat ik teveel broodjes heb gegeten? F*ck it jongen! Een paar deelnemers ontfermen zich over Sylvia. Sylvia laat aan Casper weten dat het haar niks uitmaakt, het doet mij gewoon zeer. Ik vind het oke dat je het zegt, ik voel me alleen een beetje klein.

De groep is ondertussen bij elkaar gekomen om over het voorval te spreken. Casper legt uit dat hij voor zichzelf het doel gesteld heeft voor zichzelf meer te praten als hij iets oneerlijk vindt. Ik had er moeite mee, het gaat niet alleen over Sylvia. Meerderen doen het. Sylvia benadrukt dat ze Casper het niet kwalijk neemt. Maar het knakte dat meerdere dat vinden. Daarna vertelt ze over haar verslaving, suiker en koolhydraten. Ik moet er vanaf en het is goed dat we het niet meer doen, klaar. Jorim besluit in overleg met zijn team om 1 pizza te schenken aan het vossen team. Sylvia geeft Jorim een dikke knuffel.

Het vossen team leent punten en er worden bondjes gesmeed

Het haaien team heeft een overleg in de kamer. Ze hebben het over de punten van de andere teams, en dan voornamelijk over het vossen team die onderaan staat. Ze willen dat team misschien wel wat punten lenen. Jasmijn legt uit zodat ze dan een iets beter gerecht op tafel kunnen zetten. Ook omdat we niet bang voor ze zijn benadrukt ze. En denken over 25 punten. Het team gaat naar het Vossen team om te overleggen. Jasmijn zegt dat ze hun een voorstel willen doen voor de kookwedstrijd. We willen jullie punten lenen, willen jullie dit? Donna vraagt wat ze dan terug moeten geven. Het aantal punten weer terug wordt er geantwoord. Er wordt afgesproken dat ze 25 punten krijgen.

De teams geven ondertussen via de computer door wat ze als hoofdgerecht gaan maken en de recepten worden geschreven en opgezocht. Maar er wordt ook over de teams gesproken. Jelle en Sylvia zijn Kaylee en Jorrit liever kwijt dan rijk. Kaylee en Jorrit praten er ook over, de twee zijn van mening dat ze samen moeten werken. De makkelijke keuze is Sylvia benadrukt Kaylee. Jelle legt zijn plan ondertussen uit aan Jorim. Wij stemmen op Jorrit. Met zijn tweeën voegt Sylvia eraan toe. En dan is het aan de groep merkt Jelle op. Leuk antwoordt Jorim en dan zeg ik Jorrit dit noemen we sarcastisch spectaculair. En Kaylee mist dan ook haar vriend en die gaat dan ook vanzelf weg merkt Sylvia op. Wij zijn zo slecht lacht Jelle. Omdat hij geen idee heeft lacht Sylvia. En dan zit ik zo te kijken en dan denk ik nog 4 weken en dan  ben je thuis.  De slangen staan ook onderaan, als dat team als laatst eindigt moeten ze ook iemand wegsturen. Regna heeft geprobeerd dat te neutraliseren met een charmeoffensief. Eduardo begint er met Regna over. Je zit bij mij safe benadrukt hij. Of dat idem is maakt mij niet uit. Dat sowieso antwoordt Regna maar we gaan niet als laatste eindigen.

Jelle, Wesley, Beau en Melanie zijn aangewezen als de beheerders van de boodschappenlijst om discussie te voorkomen. En Jennemie heeft aangeboden om een keer voor de groep te koken. Maar daar lijkt verandering in te komen. Want ik zou koken maar niemand vraagt aan mij wat er gehaald moet worden. Ik zeg ik ga koken, en nu hebben ze bonen met burrito gehaald. Ik lust geen bonen! Ik heb het gevoel alsof er niemand meegaat met mij voegt ze er emotioneel aan toe. Regna en Jorim willen er wat van zeggen. Wordt vast en zeker vervolgd in de nieuwe aflevering.

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

1 Reactie

Yvonne 2 november 2023 - 19:00

Wat een droefoeters. Zijn niet te verstaan. Ondertiteling zou uitkomst bieden.

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page