Home » Dag 8 van de Bondgenoten: de kook opdracht is begonnen!

Dag 8 van de Bondgenoten: de kook opdracht is begonnen!

Door DeBondgenotenNederland.nl

Tijd voor dag 8 van De Bondgenoten! In deze samenvatting lees je terug wat er tijdens de tv uitzending allemaal gebeurt is zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

Binnenkort start de kook opdracht maar in de avond zijn de deelnemers daar wat minder mee bezig. Ze hebben een gezellige tijd met elkaar. Even lol maken tijdens een spelletje. Maar Casper wordt het allemaal te druk. Hij loopt naar buiten en mompelt dat het een kippenhok vindt. Jorrit komt erbij zitten. Ik merk dat een aantal mensen opmerkingen over jou maken merkt Casper dan op. Dat irriteert me gewoon, dat vind ik niet oke. Ik hoor van iedereen dat je overmoedig bent en het nooit gaat halen tot volgende maand. Ik vind Jorim en Sylvia in combinatie verschrikkelijk. Ik hou het wel in de gaten en probeer het met je te delen. Jorrit denkt dat hij eruit gestemd gaat worden door de groep. Ik praat nog wel op Jelle in dat hij op Kaylee moet gaan voegt hij eraan toe. Ik wil Kaylee niet verraden benadrukt Jorrit.

Dan breekt de nieuwe dag aan, tijd voor de kook opdracht die op het programma staat! Er kunnen 2000 punten verdeeld worden onder de teams door de jury. Er staat dus wel wat op het spel. De teams zijn toch wel wat gespannen. Het slangen team schat hun kansen best hoog in. Donna bespreekt alvast hoe er gekookt moet worden en neemt de stappen met Casper door. Ook Jelle en Jorrit nemen hun gerecht nog eens door. Jorrit lijkt zich ondertussen te irriteren aan Jelle. Jorrit verteld dit aan Eduardo. Volgens Jorrit denkt Jelle de baas te spelen waarop Eduardo zegt dat hij dat bespreekbaar moet maken. Dan worden de boodschappen geleverd, de ingrediënten voor de kookopdracht. Het ene team heeft wat meer dan de ander.

De kook opdracht begint

Dan gaat er een bel signaal af in de loods, de deelnemers juichen. Op het grote scherm komt de opdracht nog eens te staan. Iedereen trekt zich terug in de slaapkamers totdat ze weer de loods in mogen. Het koken van de gerechten wordt nog eens doorgenomen en de bijhorende stappen. Als iedereen de loods in mag moeten ze plaats nemen op de team stippen. Jan Versteegh staat iedereen op te wachten. De tafels staan klaar maar natuurlijk ook het keukengerei en de gaspitten. Jan verteld dat ze anderhalf uur de tijd krijgen om 10 gasten een hoofdgerecht voor te schotelen. Team vossen gaat een kippendij saté maken met zelfgemaakte kruidenboter, stokbrood, boontjes met spek en aardappeltjes. Team slangen gaat lamskoteletten maken met groente en aardappelpuree. De gieren gaan een pasta gerecht maken met garnalen. Team haaien gaan een exotische vis curry presenteren in een kokosnoot. Jan legt daarna uit dat tienkoppige jury blind gaat proeven. Ze weten niet van welk gerecht van welk team komt. Als alle vier de gerechten geproefd zijn kiest ieder jurylid zijn of haar favoriet. Per jurylid dat jouw gerecht kiest krijg je 200 punten. Tien juryleden keer 200 punten is dus een totaal van 2000 punten. De keukens staan klaar, over 90 minuten moeten jullie zorgen dat er een bord klaar staat. Jullie mogen attributen uit eigen keuken gebruiken maar geen ingrediënten van andere teams lenen. Dan is het nu tijd, heel veel succes!

De deelnemers gaan aan de slag met hun gerecht. Iedereen doet zijn uiterste best om zo’n mooi en lekker mogelijk gerecht neer te zetten. Jan kondigt dan aan dat ze nog 5 minuten hebben voor het gerecht klaar moet zijn. Iedereen werkt nog flink door en dan zit de tijd erop. De hoofdgerechten worden op de lange tafel in de loods gezet. De Jury gaat zo proeven laat Jan weten. Jullie kunnen niets meer doen dan naar jullie slaapkamers gaan en afwachten hoeveel punten jullie krijgen. Dan komen de tien juryleden de loods in. Het zijn geen bekende Nederlanders. De juryleden nemen plaats aan de tafel en Jan laat weten dat er 4 hoofdgerechten staan van de teams. Jullie mogen zo proeven zonder te overleggen. Op mijn teken mogen jullie je keuze maken wat je het lekkerst vond. De jury gaat aan de slag en proeft de gerechten. De deelnemers bespreken vervolgens hoe de opdracht ging. Dan gaan de tv’s in de slaapkamers aan en kunnen de teams meekijken met de jury. De deelnemers kijken vol bewondering hoe hun gerechten gegeten worden. De jury mag dan de gerechten die ze het lekkerste vonden op de logo’s neerzetten. Daarna mag de jury weer vertrekken en de deelnemers mogen weer in de loods komen. Jan verteld dat de jury heeft zitten smikkelen en smullen. Ze hebben allemaal hun keuze gemaakt. Er staan 10 borden, alle 10 favoriet van een jurylid. Elk bord is 200 punten waard. Dan gaat Jan het eerste bord bekendmaken maar dan zit de aflevering van vandaag erop.. Hoeveel de teams gaan verdienen is dus nog even afwachten op morgen!

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page