Home » Dag 9 in De Bondgenoten: teams verdienen veel punten en Jorrit hoort over bondjes tegen hem

Dag 9 in De Bondgenoten: teams verdienen veel punten en Jorrit hoort over bondjes tegen hem

Door DeBondgenotenNederland.nl

Tijdens dag 8 hebben de deelnemers een kook opdracht gedaan. De aflevering eindigde met de bekendmaking van de punten. Welk team krijgt de meeste punten en wat gebeurt er nog meer tijdens dag 9? Je leest het terug in deze samenvatting.

Jan Versteegh maakt het eerste bord bekend, dit is het gerecht van team haaien. Zij krijgen de eerste 200 punten. Door naar het tweede bord, dit is het gerecht van team vossen. Waar ze heel blij mee zijn, ze hebben weer flink wat punten. De afgelopen tijd stonden ze immers onderaan. Bord drie is weer het gerecht van de haaien, ze hebben al 400 punten verdient. Het vierde bord is weer voor de haaien, het vijfde bord is voor team vossen. Het zesde bord is wederom het gerecht van de haaien. De gieren en slangen hebben nog niks verdiend. Het zevende bord wordt dan bekendgemaakt, dit is het gerecht van de vossen. Er zijn nog 600 punten over, bord acht is wederom voor team vossen. Dan is het tijd voor bord 9, dit is het gerecht  van de slangen. En dan is het tijd voor het laatste bord, dit is het gerecht van team gieren. Dit betekent dat ieder team gelukkig punten verdiend heeft. Team slangen en gieren hebben met deze opdracht 200 punten verdiend. Team vossen en haaien hebben gewonnen en beide 800 punten verdiend! De ranking verandert nu flink, deze ziet er als volgt uit: team haaien: 1037 punten, team vossen: 800 punten, team gieren: 507 punten en team slangen 200. Het roept veel vreugde op bij voornamelijk team vossen. Jan verlaat vervolgens de loods, de opdracht zit erop.

Jorrit hoort over bondjes tegen hem

Eduardo is emotioneel na het toch wel teleurstellende resultaat van zijn team. Daan voelt zich ook k*t. Sylvia is trots dat ze gelijk stond met team haaien. Donna van team haaien is emotioneel, door Beau wordt ze getroost. Eduardo dropt ondertussen een bommetje bij Jorrit. Eduardo laat weten dat ze het op zijn team gemunt hebben, hou je ogen goed open benadrukt hij. Jorrit vraagt hoe betrouwbaar het is. Ik vertrouw mijn bron wel antwoordt Eduardo. En voegt eraan toe dat ze het op hem gemunt hebben. Je moet zorgen dat Kaylee achter jou staat. Dan moet de groep bepalen. Jorrit gaat daarna met Jelle het gesprek aan. Mensen praten en daar zit ik mee. Ik hou er niet van om genaaid te worden. Ik speel het spel met compassie en met mijn team samen en dat zijn nu mijn bondgenoten. Ik heb wel dingen gehoord, dat er bondjes tegen mij gevormd worden. Klopt dat? Van onze groep heb ik het minst met jou geeft Jelle toe. Wij stemmen jou er niet uit. Daar is wel over gesproken benadrukt Jorrit. Het is een betrouwbare bron. Dan moet je dat vertrouwen gaat Jelle verder. Ik ontken het, ik heb het niet gezegd. Neem het niet te persoonlijk.

Nog wat later gaat Jorrit ook het gesprek met Kaylee aan. Er kwam iemand naar mij toen dat er een gesprek was dat jullie met zijn drieën mij eruit wilde stemmen. Kaylee vind het vreemd want je weet dat ik een bondje met jou heb. Dat ik niet op jou zou stemmen benadrukt ze. Het ging wel over corvee, dat je wel iets moet doen. Ik snap wel dat daar lichtelijke irritaties over ontstaan onder andere bij Sylvia en Jelle. Jorrit besluit het gesprek ook nog met Sylvia aan te gaan. Ik hoorde dat er praatjes rondgaan dat we jou eruit gooien zegt Sylvia. Ja antwoordt Jorrit en Sylvia legt uit dat de houding van hem daar invloed op heeft. En qua huishoudelijke dingen heb ik je nog nooit een kopje weg zien zetten. Jorrit denkt dat ze er qua gevoel 100 procent langs zit. Ik hoor gewoon dingen die mij pijn doen. Sylvia antwoordt dat het haar spijt, ik wil je geen pijn doen. En geeft hem een knuffel.

Jorim praat ondertussen over zijn geloof, hij haalt daar veel kracht uit. Enkele deelnemers vinden dat wel interessant en ze hebben een bijeenkomst. Ze gaan samen bidden. Daarna maken de meeste zich klaar om naar bed te gaan. Jorrit gaat nog even kort het gesprek met Eduardo aan. Hij oppert om samen een bondje te vormen. Ik denk dat wij elkaar aanvullen. Dat denk ik ook antwoordt Eduardo. Kaylee bespreekt met Sylvia dat als dit zo door blijft gaan ze meegaat in hun bondje. Als ik met hem ga optrekken ga ik er ook uit voegt ze eraan toe. Ook op de nieuwe dag wordt er veel over Jorrit gesproken. Jelle vertelt aan Daan dat Jorrit hem aansprak. Daan merkt op dat hij Jorrit nu wel leuker vindt. Maar ik hou niet van dat stoere theatrale gedrag voegt hij eraan toe.

Inmiddels is er ook een feest commissie opgezet, ieder team heeft een afgevaardigde die dat op zich neemt. Dit zijn Jelle, Jorim, Regna en Jennemie. Er worden voorbereidingen gedaan voor een feest. Het viertal bespreekt wat er zoal gekocht moet worden. Uiteraard mag de drank en chips niet ontbreken. Het feestje zou per team 47 punten kosten. Jorim gaat de teams af en elk team lijkt er akkoord mee te zijn. Al zijn Beau en Jasmijn wat minder te spreken over de communicatie en organisatie. Jelle heeft ondertussen nog even overleg over Jorrit en Kaylee. Ik denk dat wij altijd op hun moeten gaan en wat Kaylee doet moet zij weten. Dan is het altijd 2-2. Maar we moeten niks zeggen benadrukt Jelle. En daarmee zit de aflevering erop.

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page