Home » Dag 13 in De Bondgenoten: het uitdagingsduel en Sylvia vertrekt definitief

Dag 13 in De Bondgenoten: het uitdagingsduel en Sylvia vertrekt definitief

Door DeBondgenotenNederland.nl

Wat is er afgelopen avond gebeurt in de tv uitzending van De Bondgenoten? Je leest in deze samenvatting alles terug van dag 13.

Tijdens dag 12 kregen de deelnemers een uitdagingsduel. De gieren mogen dit deze maand bepalen wie dit duel gaat spelen. Ze kiezen voor team Vossen. Team vossen mag dus bepalen tegen wie ze spelen, voor hoeveel punten en in welke categorie. Als Jan Versteegh iedereen naar de loods roept geeft Sylvia Jorrit een knuffel. Eikel zegt Sylvia met een lach. Ik weet het antwoordt Jorrit, je gaat het rocken. Jan vraagt hoe het met Sylvia gaat. Goed laat Sylvia weten, Jorrit en ik hebben elkaar een knuffel gegeven maar ik heb wel besloten lekker naar mijn gezin te gaan. Ik wil gewoon lekker naar huis en terugkijken op een paar leuke weken. Jorrit verteld dat het heftig was en ik vind het jammer dat het uit de hand gelopen is. Ik ben wel blij dat Sylvia en ik elkaar nog even geknuffeld hebben. Het valt mij wel zwaar. Jan vraagt wie van de vossen het spel gaat spelen. Sylvia antwoordt dat zij dat doet. Categorie taal en 10 procent van de punten en tegen de slangen. Het gaat dus om 29 punten. De slangen krijgen ook nog 2 minuten de tijd om te bepalen wie het gaat spelen. Melanie gaat het duel spelen met Sylvia.

Sylvia en Melanie mogen bij de desks gaan staan, de rest bij de bar. Jan legt het vervolgens uit, op het scherm laten we straks lege vakjes zien. Ieder vakje staat voor een letter. Jullie moeten een naam, woord of titel of gezegde raden. Om de beurt noemen jullie een letter. De uitdager, Sylvia mag als eerste een letter noemen. Als je een letter noemt die in het woord zit mag je direct een poging doen het antwoord te raden. Is het antwoord goed dan win je de eerste ronde van het taal duel. Als het fout is gaat de beurt naar de tegenstander. Het spel gaat net zolang door tot het goede antwoord geraden is. De deelnemer die het antwoord goed raad krijgt 1 punt, we spelen net zo lang tot een team 3 punten heeft. Daarna gaat het spel van start. Het eerste woord weet Sylvia al snel te raden, team vossen krijg dus 1 punt. Het tweede woord weet Melanie te raden. Het gaat om een hit: Ik voel me zo verdomd alleen. Het staat nu 1-1. Het derde woord weet Sylvia te raden. Het vierde woord weet Melanie dan weer. Het staat 2-2. Daarna wordt het beslissende woord gespeeld, het gaat om een gezelschapsspel. Sylvia weet het woord te raden: trivial persuit. Dit betekent dat Sylvia de opdracht gewonnen heeft en het vossen team dus 29 punten krijgt.

Casper en Jorim vertrouwen elkaar niet meer, er is dus geen vertrouwen meer bij team gieren. Casper en Jorrit praten over de situatie. Casper zegt dat Jorim hem niet meer aankijkt en niet meer met hem praat. Ze doen ook boodschappen zonder mij op de hoogte te stellen of wat te vragen voegt hij eraan toe. Jorrit denkt dat hij gewoon bij zijn team moet gaan zitten. Nee zegt Casper, dat bevalt me niet. Als het mij niet bevalt haal ik gewoon een keer de bestelling uit het mandje. Dan heeft niemand boodschappen. Als ze op die manier een spel gaan spelen, doe ik het op mijn manier. Sylvia heeft tijdens een talentenjacht belminuten gewonnen om te bellen met het thuisfront. Maar die hoeft ze niet meer en besluit deze aan iemand te verloten. Bij iedereen legt ze een lootje neer, als er yes op staat mag je bellen. Melanie is de gelukkige en heeft het kaartje met yes erop.

Daarna komt de groep bij elkaar voor een korte bijeenkomst. Beau zegt dat de eerste weken erop zitten, er waren best wat beladen momenten. Ik wil met jullie een oefening doen waar we in een cirkel gaan staan. Iedereen mag om de beurt naar voren stappen om een gevoel van een bepaalde gebeurtenis te delen. Anderen kunnen dan ook de cirkel instappen als ze zich ermee kunnen vinden. Melanie neemt na deze bijeenkomst Beau even apart. Ze geeft toe dat ze wat gevoelens begint te ontwikkelen maar dat eigenlijk niet wil. Ze wil dan ook een beetje afstand houden.

In de ochtend zit Jorrit alweer vroeg te schilderen. En de rest praat over het naderende afscheid van Sylvia. Jorrit laat ondertussen zien wat hij gemaakt heeft. Dat is toch leuk als een soort aandenken. Aan de vossen heeft ze misschien niet een heel mooi aandenken merkt Jelle op die naar het schilderij kijkt. Ik denk dat dat wel meevalt zegt Jorrit. Sylvia heeft ondertussen haar koffer. Sylvia staat 100 procent achter haar keuze en gaat inpakken. Jorim helpt haar een handje. Sylvia roept iedereen naar de loods om nog een woordje te zeggen. Het enige wat ik wil zeggen is dat ik een leuke tijd heb gehad begint Sylvia. Ik vond het ook wel erg schrikken, de eerste keer dacht ik ik zit met jonge mensen. Maar daar ga ik ook leuk op. Ik ben wel wat gek, soms wat veel. Ik ben uit de comfortzone geklommen. Ik heb dingen overwonnen. Ik had een ruzie met Jorrit maar goedgemaakt. En voor de rest wil ik naar mijn man, kinderen en dieren. Dank jullie wel snikt ze. Daarna is het tijd voor afscheidsknuffels. Jorrit overhandigt het schilderij wat hij gemaakt heeft, Sylvia is er toch wel blij mee. Daarna pakt Sylvia haar koffer en loopt richting de poort. De vossen moeten nu met zijn drieën door tot het eind van de maand. En verliezen door haar vertrek een kwart van hun punten. Sylvia stapt daarna de poort uit en verlaat definitief De Bondgenoten.

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page