Home » Dag 14 in De Bondgenoten: Jorrit krijgt tips voor het verdere spel en een creatieve opdracht

Dag 14 in De Bondgenoten: Jorrit krijgt tips voor het verdere spel en een creatieve opdracht

Door DeBondgenotenNederland.nl

Tijdens dag 13 hebben we gezien dat Sylvia De Bondgenoten definitief verlaten heeft. Wat is er allemaal tijdens dag 14 gebeurt? Je lees het terug in deze samenvatting.

Kaylee en Jorrit hebben een gesprek. Jorrit zegt sorry en Kaylee benadrukt dat ze nog geen kant gekozen heeft. Maar mijn gevoel zegt wel als ik moet stemmen stem ik op jou. Maar daar zijn we nog helemaal niet benadrukt ze. Jennemie heeft ondertussen een gesprek met Daan en Eduardo. De haaien eten eigenlijk altijd alleen maar voor Jennemie hoeft dat niet. Ik kan niet elke dag met dezelfde zijn, dat vind ik verstikkend. Ik ben al 4 weken aan de vegan en ik vind dat dan wel vies. Eduardo denkt dat de frustratie er wel uit gaat komen waar Jennemie het mee eens is.

Kaylee besluit haar matras te ruilen met het bed van Sylvia, zij is immers toch weg. Eduardo heeft ondertussen een gesprek met Jorrit over het spel. Eduardo denkt dat Jorrit Kaylee nu moet laten. Daar kun je niet meer op bouwen, die staat het ene moment daar en het andere moment weer daar. Hou dat in je achterhoofd, het kan voor haar ook tactisch zijn. Je moet proberen Jelle voor jou te winnen. Dat is in jullie bondje het laatste wat je kunt doen. En je moet ervoor zorgen dat je de spellen gaat spelen, dan kun je er ook 200 procent voor gaan. Jennemie besluit ondertussen aan te kaarten bij Jasmijn dat ze het eten echt niet lekker vind. Ik eet het wel maar ik vind het wel vies. We kunnen daar rekening mee houden benadrukt Jasmijn. En Jennemie wil niet de groepsdynamieken verpesten.

Na het avondeten wordt er een spelletje gespeeld. Er wordt een opmerking gemaakt over Jorim En Jorim voelt zich totaal niet op zijn gemak. De mannen zeggen volgens hem dat ze hem accepteren maar dat is niet zo. Donna weet op haar beurt niet of anderen zich daar bewust van zijn. Dat zijn ze niet antwoordt Jorim, anders doen ze het ook niet. Ik loop gewoon lekker weg want ik heb geen zin in discussie. Jorrit heeft ondertussen ontdekt dat Jelle een bel gesprek heeft aangevraagd wat 50 punten kost. Jorrit vraagt zich af waarom hij dat niet even overlegd. Toen hadden wij elkaar niet te spreken antwoordt Jelle kortaf. Maar dat zou je vanaf nu wel doen vraagt Jorrit. Tuurlijk antwoordt Jelle, dat kan niet anders. Dan is het prima zegt Jorrit.

Melanie en Beau hebben met elkaar afgesproken wat afstand te nemen. Maar Jasmijn en Olivier hebben kus geluiden gehoord. Volgens Beau is dat echt niet zo. Daan stoort zich ergens aan, Jelle en Kaylee zitten op de kamer te kletsen en besluit hen aan te spreken. Het voelt niet echt toegankelijk voor de rest legt hij uit. Ik vind het een beetje asociaal. Jelle biedt aan een kopje koffie te drinken en daarmee lijkt het enigszins gesust. Tijdens het kopje koffie geeft Jelle hem wel gelijk, als iedereen zich terugtrekt is er ook niets aan. Klopt antwoordt Daan, toen ik net keek waren er 4 mensen. Dit is nu de derde dag op elkaar op rij dat mensen op de slaapkamers zitten.

Na een spelletje waarbij Jorrit een verloren heeft een een challenge moet doet (zijn haar werd bewerkt door een tondeuse) is het tijd voor een filmavond. Dit heeft het haaien team gekocht en team gieren is ingeloot en mag meekijken. Op een nieuwe dag gaat er een belsignaal af. Op het scherm komt de tekst jureerbare opdracht te staan. Deze opdracht wordt gespeeld door 1 deelnemer uit elk team. Eigenschappen opdracht: Oog voor detail en schilderen. De deelnemers gaan naar de slaapkamers en in overleg wie het beste kan spelen. Als ze weer terug de loods in mogen staat Jan Versteegh klaar. Jan vraagt aan het slangen team wie de opdracht uit gaat voeren. Regna steekt haar hand op. Bij de vossen is het Jelle, Casper bij de gieren en Beau bij het haaien team. Jan legt daarna de opdracht uit, ik heb hier 16 enveloppen. In die envelop zit steeds een bekend iemand die jullie allemaal kennen. En die gaan jullie schilderen. De deelnemers kiezen uit de enveloppen een bn-er die na geschilderd moet worden, daar krijgen ze 4 uur de tijd voor. Daarna wordt het schilderij beoordeeld door een tienkoppige jury. Als een jurylid er een bn-er uit herkent levert dat 25 punten op. Er kan maximaal 250 euro verdient worden.

De deelnemers mogen daarna in de slaapkamers overleggen wie ze gaan schilderen. Als er weer een belsignaal klinkt moet iedereen naar de loods komen. Regna gaat Johan Derksen schilderen, Jelle gaat voor Mark Rutten, Casper heeft voor Koning Willem Alexander gekozen en Beau gaat voor Britt Dekker. Jan zegt dat ze 4 uur de tijd krijgen en de teams gaan aan de slag. Terwijl de teams bezig zijn komt Jan met wc rollen aangelopen. Ik wil dat jullie optimaal kunnen presteren dus voor de eerste en laatste keer, heb ik twee wc rollen. De groep klapt en ze gaan weer verder met de schilderijen. Hoe de opdracht verder afloopt en welk team er met de meeste punten vandoor gaat is afwachten…

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page