Home » Dag 15 en 16 in De Bondgenoten: de schilder opdracht zit erop, groepsopdracht en zoenen

Dag 15 en 16 in De Bondgenoten: de schilder opdracht zit erop, groepsopdracht en zoenen

Door DeBondgenotenNederland.nl

Tijdens dag 14 kregen de deelnemers een creatieve opdracht. Een deelnemer uit elk team moet een bekende Nederlander na schilderen. Hier krijgen ze 4 uur voor de tijd en daarna gaat een tienkoppige jury de schilderijen beoordelen. En daar kunnen de teams geld mee verdienen. Wat er allemaal gebeurde tijdens dag 15 lees je terug in deze samenvatting.

De deelnemers zijn nog druk bezig met de opdracht. Het slangen team is ver klaar, volgens Eduardo en Melanie moet er nog een achtergrond kleur komen, er is immers tijd zat. Regna die de opdracht uitvoert ziet dat niet zo zitten. Melanie en Eduardo zonderen zich af, ze lijken zich te irriteren aan Regna. Volgens Melanie kan ze niet veel. Ook Jorim heeft irritaties. Hij loopt buiten met Eduardo een rondje. Ik roep al een uur lang het lijkt op Vincent van Gogh. Er wordt niks mee gedaan. Eduaro denkt dat het komt door de band die hij heeft met Casper. Ondertussen komt Jan de loods in, de opdracht zit erop.  Jan laat weten dat de teams bij elkaar aan de bar mogen gaan zitten.

Daarna komen de juryleden een voor een binnen. Ze moeten per portret aangeven wie zij denken te herkennen op het portret. De juryleden schrijven een voor een op wie ze denken te zien en stoppen hun antwoorden daarna in een brievenbus. Daarna is het tijd om te kijken hoe vaak het schilderij herkent is. Jan begint bij het schilderij van Britt Dekker door team haaien. Vier juryleden hebben het geraden wat betekent dat ze 100 punten hebben verdient. Op naar het schilderij van de Gieren, ze hebben Willem Alexander geschilderd. Uiteindelijk weten acht juryleden het te raden en daarmee verdienen ze 200 punten. Op naar het vossen team, die Mark Rutten hebben geschilderd. Hier weten acht juryleden wie het is. Ze hebben 200 punten verdient. Het team slangen team heeft Johan Derksen geschilderd. Veel juryleden lijken zijn naam niet te weten. Uiteindelijk weten drie juryleden het te raden en daarmee hebben ze 75 punten verdient. De ranking ziet er nu als volgt uit: Haaien 1267 punten, Gieren: 502 punten, Vossen 391 punten en Slangen 197 punten.

Melanie en Beau liggen ondertussen lekker knus bij elkaar op de bank. Jorim waarschuwt ook Donna voor Wesley. Hij trekt zo vindt Jorim heel vaak naar Donna toe. Terwijl Donna een vriend heeft. Ik weet dat jij het als vrienden ziet maar ik weet niet of hij dat doet. Ik moet het gewoon een keer gezegd hebben. Jennemie zit ondertussen over Kaylee. Ze noemt haar een bitch. Maar dat weet ze ook benadrukt ze. En ze heeft er een handje van om mensen onder de bus te gooien. Kaylee heeft het ondertussen gehoord en loopt naar buiten. Ze zegt dat ze haar naam veel hoort en dat vervelend vindt. Zeg het morgen in mijn gezicht vervolgd ze emotioneel, ik vind dit niet chill. Jennemie vindt het overdreven. I don’t give a sh*t antwoordt Jennemie. Fijne reactie zegt Kaylee terwijl ze wegloopt. Daan besluit om de groep de volgende dag bij elkaar te roepen. Hij merkt nog steeds dat de groep zich vaak terugtrekt en over elkaar kletst. We gaan even een klein momentje nadenken over wat de f*ck we aan het doen zijn in dit huis. Willen we gtst spelen, wandel door de f*cking poort naar buiten en ga daar auditie doen. Willen we gewoon een maand een spel spelen waar we punten kunnen uitgeven en elke maand kans maken op een ton? Laten we dat doen met zijn allen en laten we plezier maken, niet roddelen over elkaar. Open communicatie werkt het best maar dat kunnen we niet. Naast het spel moeten we het ook leuk hebben maar er wordt over van alles en iedereen gepraat. Dat moet stoppen. We spelen maar een spelletje. Je lost het sneller op dan met elkaar te praten dan over elkaar voegt Jorim eraan toe. De groep is het daarmee eens. Maar of nu alles opgelost is? Jennemie en Kaylee bespreken ondertussen de gebeurtenis nog eens. Kaylee denkt dat ze aardig doet voor het welzijn van de groep. Jennemie benadrukt dat ze het niet op die manier heeft gezegd. Je hebt stukjes gehoord. Ik sprak erover waarom ik eerst niet met je kon en dat kan ik nu wel.

In team haaien wordt er ondertussen geopperd of ze een persoonlijk budget kunnen krijgen per persoon. Er wordt gesproken over 50 punten per persoon. Jasmijn lijkt erop tegen. Ze heeft niks nodig. Een echt besluit wordt er niet genomen.

Dag 16

Jasmijn en Olivier praten verder over het plan over individuele punten. Als de rest het prettig vindt doen we toch lekker zijn budget geeft Jasmijn uiteindelijk toe. Uiteindelijk gaat iedereen lekker slapen en geven Beau en Melanie elkaar een kus voor het slapengaan. Op een nieuwe dag klinkt er een bel signaal, op het scherm staat groepsopdracht. Daarna gaan de deelnemers naar de slaapkamers en wachten tot ze weer de loods in mogen. Als iedereen terug de loods in mag staat Jan iedereen op te wachten. Jullie gaan met elkaar strijden, niet tegen elkaar. Als jullie 600 punten bij elkaar verdienen komt er een personal trainer, voor 1000 punten komt daar een masseur bij en voor 1500 punten komt er ook nog een juice bar bij. Je mag ook aanvullen met punten. Jullie moeten allemaal over deze muur heen legt Jan verder uit. Jullie krijgen daar 5 minuten de tijd voor. Je moet het in je eentje doen en mag geen dingen gebruiken om eroverheen te komen. Je mag elkaar niet helpen. Iedereen die er overheen komt krijgt 100 punten.

Er volgt overleg en de groep gaat aan de slag om over de muur te klimmen. Uiteindelijk zijn er 13 deelnemers over het hek gekomen. Er komt een personal trainer en masseurs. Er mag meer bijgelegd worden benadrukt Jan. De teams gaan in overleg. De slangen willen niet bijleggen, de rest wel. Uiteindelijk haakt het gieren team ook af. En wordt er besloten niet bij te leggen. Jelle gaat wat later bellen met het thuisfront. Hij heeft dit voor 50 punten gekocht. Hij neemt plaats voor de tv en mag 10 minuten met het thuisfront bellen. Het thuisfront is trots op Jelle. Ook ziet Jelle zijn hond weer. Melanie en Beau liggen ondertussen lekker op bed. De twee liggen te zoenen. Casper voelt zich niet thuis, hij voelt zich verschrikkelijk. Ik vertrouw alleen jou geeft Casper toe. Mensen praten nu alweer over ons. Jorim heeft daar schijt aan. Casper denkt dat Jelle en Kaylee er alles aan doen om hem te laten verliezen. Kaylee wil namelijk ook bellen voor 50 punten maar dat heb je niet van mij. Dat moet ik echt tegenhouden reageert Jorrit verbaasd. Jennemie vraagt wat later aan Beau of hij haar wil masseren. Dit had Melanie ook al gevraagd maar Jennemie wilde niet. Melanie komt er dan achter dat Beau Jennemie aan het masseren is. Melanie trekt zich terug en lijkt niet blij met deze actie. Jennemie komt er later bij. De twee praten het uit en daarmee lijkt het weer goed te zijn. Melanie benadrukt dat ze haar belangrijk vindt als vriendin. En dat ze zich soms schuldig voelt dat ze veel met Beau omgaat maar dat hoeft volgens Jennemie niet.

Op de hoogte blijven van het laatste over de bondgenoten? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

1 Reactie

Hetty 15 december 2023 - 23:32

Gooi svp casper eruit dat is een stoorzender

Beantwoord

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page